Meidän Diva lopetti sitten kokonaan syömisen. Katsoin yhtenä aamuna että ruuat oli kupissa, mietin että mitä ihmettä...onko se sittenkin synnyttänyt yön aikana ja yritettiin kuunnella mutta mitään ei kuulunut. Illalla kyttäsin että se herää mutta vatsa oli vähän viileä ja todettiin että selvä homma. Pesä oli myös tyhjä joten lämmiteltiin rouva ja se oli tosi virkeä. Katseli meidän kanssa elokuvaa ja vipelteli sohvalla sylissä pitkin poikin. Laitoin sen takaisin altaaseen jossa se on nyt siis joutunut asumaan kun ei vielä tiennyt että tuleeko vauvoja vai ei. Aamulla katsoin niin taas ruuat syömättä!! Ja voisin sanoa että ei ihan pienikään paniikki iskenyt. On vähän liiankin tuoreessa muistissa puoli vuotta takaiset tapahtumat ja suru. Äkkiä Diva hereille ja tutkimusretki suuhun, vasemmalla, ylähampaassa näkyi mustaa ja poskessa turvotusta. Ja eiku Saila Kariolalle soittamaan aikaa. Saatiin aika tälle päivälle eli keskiviikolle klo 12.45. Matoja ainoastaan tyttö söi, ei muuta. Paino oli tänään tippunut 400g:sta 388g:aan.

Olin ihan äimänä kun meillä ei ole ollut suvussa missään tiedossa mitään hammasongelmia enkä ymmärrä miksi Divalla on nyt hampaissa jotain ongelmaa. Sehän on vasta puolitoista vuotias. No Oivasa Saila tutki helposti suun kun Jussi piti Divaa ja se oli sillä sipuli. Ei tarvi onneks näitä meidän lötköjä rauhottaa tuota varten. Heti kun pumpulipuikolla kaiveltiin niin sieltä irtosi jokin..ien oli turvonnut entisestään joten päivääkään ei oltaisi kyllä voitu enään odottaa. Hampaat olivat erittäin tiukasti kiinni eivätkä heiluneet pätkän vertaa eli hammaspaise tai mikään tälläinen hammasongelma se ei ollut Sailan mielestä. Yleensähän noissa tapauksissa ne hampaat heiluvat ja mätivät sieltä. Tarkemmin tutkittiin niin toiselta puolelta löytyi myös yksi kohta ikenestä joka punoitti. Diagnoosi on tällä hetkellä ientulehdus ja on erittäin todennäköistä että Divalla oli treffien tuloksena Nasun piikin kärki hampaiden välissä, ikenessä. Divahan hyökkäili treffeillä Nasun kimppuun ja on ilmeisesti jossain kohtaa käynyt myös piikkeihin lukkopurennalla jolloin piikinkärjet ovat osuneet ikeniin ja se on aiheuttanut tulehduksen. Ja ette usko että eilen juuri sanoin Tinille leikilläni että kai sieltä löytyy Nasun piikki jostain hampaiden välistä. :O Miten voi olla totta? On toi siilien treffitouhu kyllä vaarallista puuhaa..kumallekin osapuolelle. Nasu parkaa puhdisteltiin Betadinella treffien jälkeen vaikka kuinka ku oli naama turvoksissa Divan pahoinpitelyn jälkeen ja maha veressä. Divalla sitten piikin kärki hampaan välissä ja ientulehdus. Huhhuh sentään!

Loppujen lopuksi meillä on nyt antibioottikuuri päällä ja lääkkeenanto 2xpvässä. Lisäksi saatiin vähän kipulääkettä että sais tyttö syötyä. Annan sitä tarpeen mukaan. Annoin heti ensimmäiset satsit kun tultiin kotiin ja illalla sit antibiootti vielä uusiks. Tyty oli näköjään käynyt heti tyhjentään ruokakupin eli heti varmaan helpotti noi lääkkeet ja kun sen piikin sai sieltä pois painamasta ientä. Mua kyllä helpotti ihan hirveesti että jos tosiaan tämä oli nyt tää ongelman ydin. Aika helpolla sitten päästiin! Nyt vaan peukut pystyyn että on tosiaan oikea diagnoosi eikä tulee mitään muuta matkaan. Jos ei tepsi muutamassa päivässä niin sitten mennään tukka putkella takas Sailaa katsomaan mutta toiveet on kuitenkin korkealla.

Pyysin Sailaa myös samalla ultraan kohdun ja sanoi että kaikki näyttää hyvältä koska kohtua ei näkynyt. Siililtähän sitä ei kuulu näkyä. Diva menee sitten uusintatreffeille kun on parantunut..ensi kuussa. Pitäkää peukkuja meille että Diva paranee hyvin!!!