Eilen tosiaan palailtiin takaisin mökiltä. Oli ihana reissu ja oli pala kurkussa kun sieltä taas piti lähteä. Ilmat oli ihan hyvät. Reissun alussa tuli vettä mutta sitten oli taas ihan hienoja päiviä varsinkin loppua kohden. Yhtenä päivänä oli myös ukkosmyrsky. Saunottiin ja kalastettiin sekä rentouduttiin tottakai. 13 fisua yhteensä tuli reissun aikana: 4 kuhaa, 8 haukea ja 1 ahven. Minä sain noista 2 kuhaa ja 2 haukea. Jussi naarasi loput. Rölli oli ihan onnessaan taas ja heti kun otti ongen käteen niin se säntäsi onnessaan veneelle ja hyppäsi sinne. Se rakasti veneilyä ja yleensä katteli kuono väpättäen kunnes nukahti kuin pikkulapsi veneeseen ja sitten vasta pomppasi pystyyn jos jonmpikumpi alkoi kelaamaan, se päivysti meinaan kaloja. Kyllä kelpasi herran veneillä kun oli sitä varten upouusi pelastusliivikin päällä jonka äitini osti Röllille.

Yhtenä päivänä uitin Rölliä vähän rannassa ja sitten menin itsekin uimaan, mittasin että veden lämpötila oli tuolloin 18,5 astetta. Aika kauan siellä järvessä kyllä polskin. Kävin välissä vetään makkaraa huiviin ja sitten hyppäsin veteen uudestaan. Jussia en meinannut saada millään houkuteltua järveen niin piti sitten ottaa toinen taktiikka käyttöön. Lupasin ostaa uuden vieheen jos tulee uimaan ja pakkohan sen oli sitten suostua kun sillä on kamala kalastuskuume ja haluaisi vaan kaupassa katsella vieheitä koko ajan.

Käytiin myös Kuopion torilla yhtenä päivänä ja ostin sieltä kurkkua, perunaa ja mansikoita. Kävelin metsäpolkua pitkin ja keräsin kukkia sekä söin metsämansikoita joita oli tienvarsi pulloillaan. Kuvailin taas ahkerasti, laitan tähän taas pari otosta..

Ihana reissu oli, uskomattoman upeat maisemat ja ihana kylä. Ihmiset olivat ihan erilaisia kuin täällä Tampereella ja jotenkin todella vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Murretta oli ihana kuunnella. Munkkeja syötiin jos jonkinlaista varmaan joka päivä joten varmaan on laihdutuskuuri tarpeen tuon reissun jälkeen.

1247997512_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247997732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

DSC03294.JPG