Soitin taas tänään eläinlääkärille vaihteeksi. Totesinkin meidän lääkärille, Sailalle että varmaan tarvisin kanta-asiakaskortin jo. Tosin sanoin heti perään että elä pelästy, ei ole kyse tällä kertaa siileistä vaan meidän Röllistä. Meillähän on ollut jatkuvaa taistelua Röllin vatsan kanssa kun se ei ole ollut oikein kunnossa. Alusta asti on ollut ongelmia. Ei se oksenna eikä ripulilla ole mutta suoli tuntuu toimivan vähän liian nopeaan jolloin osa tavarasta on todella löysää usein. Vaihdettiin ruokamerkkiäkin ja nyt syödään Orijenia jossa on 70% lihaa ja 30% kasviksia eikä siis minkäänlaista viljaa pätkääkään. Myös maitohappoa herra on syönyt mutta eipä mene vatsavaivat kokonaan pois. Olen kyllästynyt joka lenkin jälkeen pesemään villahousut ja tuskinpa se kivaa on Röllillekään. Rölli on nyt sitten 10pv:n lääkekuurilla ja toivotaan että kyse on bakteerin ylikasvusta suolessa eikä olisi mitään muuta. Mikäli ensi viikolla ei ole auttanut niin sitten joudutaan verikokeisiin. Kuulemma haima/maksa-sairaudet pitää tarkistaa verikokeen avulla. Ajatustakaan en kestä joten toivon hartaasti että lääkekuuri auttaa. Sitten hieman iloisempaan aiheeseen...

Löysin hieman ennen juhannusta Röllille koirakaverin: tyttösheltin nimeltään Hippu. Hippu ja hänen omistajansa sattuvat asumaan ihan tässä parin askeleen päässä ja olen kovasti halunnut löytää meille lenkkikaverin joka olisi Röllin kanssa samaa rotua. Sheltit kun viihtyvät erinomaisesti toistensa seurassa. Hipulla ja Röllillä on vain 4 pv ikäeroa mutta Hippu on niin pieni että meidän roikale näyttää jättiläiseltä neitiin verrattuna kun Rölli on varmasti kolme kertaa suurempi. Röllihän on ylisuuri rotuunsa nähden ja Hippu taasen edustaa erittäin pienikokoista yksilöä. Hipulta oli juuri juuri juoksut loppuneet mutta ilmeisesti tuoksui sen verran hyvälle Röllin mielestä ettei meinattu päästä paria askelta edemmäs kun koirat olivat toistensa kimpussa ihan hulluna. Hippu tykkäsi Röllistä hirmuisesti ja nosti kyllä jatkuvasti häntää ja Rölli parka meni ihan sekaisin. Vielä talvella meidän Rölli ei osannut pissatessaan edes koipea nostaa mutta nyt se mun vauvani oli jo heti hyökkäämässä neidin selkään. Vähän täytyi toputella pariskuntaa että päästiin eteenpäin. Käytiin koirien uimarannalla ja oli todella todella mukavaa. Röllikin meni heti kahlaamaan veteen eikä pelännyt vettä enään. Liekö mökkireissu vaikuttanut tuohonkin. :)

Rölli ei kyllä malttanut hyvästejä sanoa Hipulle mutta kyllä se heti kotona rauhottui, taisi niin mehut mennä moisesta riekutuksesta kun se veteli hirsiä monta tuntia lenkin jälkeen. :) Myös itsellä oli ihana jakaa kokemuksia toisen sheltti-ihmisen kanssa joka ymmärtää tämän shelttihulluuden ja rakkauden rotua kohtaan. Odotetaan innolla että koska päästään taas Hipun kanssa lenkille. Ehkäpä ne Hipunkin tuoksut siitä vähän laantuvat ja meno on ensi kerralla rauhallisempaa. Täytyy yrittää joskus napata pariskunnasta kuva niin näätte tuon huvittavan kokoeron. :)

Jos Hippu ja Tiina lukee tätä niin Rölliltä terkkuja! <3 ;)