Oltiin torstaina osteopaatilla kettujen kanssa. Ensin Röllistä:
Rölliä hoidettiin kuukausin sitten ensimmäistä kertaa (on hoidettu aiemminkin muilla) jolloin oikeastaan selvisi kaikki mitä olin epäillytkin ja tiesin jo etukäteen. Röllillä ranka kiertyy niskaan asti ja kallon pohjassa pahoja kireyksiä. Lantio kierossa myös. aiheuttaa nivelille pahaa kuormitusta ja virheasentoa. Pitkällä aikavälilä jollei hoideta pysyvä nivelrikko. En päässyt itse silloin paikalle kun oli ystävän polttarit, Jussi oli Röllin kanssa. Röllille määrättiin myös homeopaattisia avuksi. Nyt torstaina toinen hoitokerta, syönyt homeopaattisia tuolloin viikon joista oli selvästi ollut apua.

Primääriongelma lantiossa että kallossa ja kallon jumi aiheuttaa myös primääristi lantion vinouden. Oli kuitenkin erilainen kuin viimeksi eli viime kerta auttanut. Kalloa hoidettaessa, Röllillä valui vesi silmistä. Oli välillä levoton ja välilä rauhallinen. Osteopaatti kertoi että Röllillä on suuri ja vahva elinvoima ja se ottaa vastaan hoitoa hienosti. Muutaman vuoden takainen akillesjänteiden luksaatio ja niiden korjausleikkaukset (4 kertaa!!) olivat aiheuttaneet sen että takajalkojen asento on sellainen kuin on. Niitä ei lähdetä nyt korjaamaan ja viemään peruasentoon kuin vain vähän leikkauksen takia. Osteopaatti oli sitä mieltä että jalkoja ei olisi saatu koskaan leikata ja Rölli olisi saatu hoidettua kuntoon ja jalkojen asentoa korjattua jos leikkausta ei olisi ollut. Lantion virheasennon vuoksi akillesjänteet menivät pois paikoiltaan. Rölli on myös saanut jonkun iskun nuorempana päähän joka on aiheuttanut tämän oravanpyörän. Hoitoja jatketaan 4 vkon välein muutama kerta, kunnes Rölli on kunnossa. Käydään jatkossa pari kertaa vuodessa huoltamassa ettei enään mene näin pahaksi mitä nyt. Homeopaattisia jatketaan ainakin seur. kertaa asti. Seur. hoitokerta kuukauden päästä.

Colan otin mukaan ja halusin hoidattaa sen heti juuri sen takia ettei sillä vaan ole mitään sellaista joka vaikuttaisi luuston ja nivelten kehittymiseen koska sillä on kuitenkin vielä kasvu kesken. Mielestäni sillä on ollut pientä jumia lantiossa jonka halusin heti tarkastuttaa ja hoidattaa pois ettei se vaikuta lonkkiin ja ettei varsinkaan tarvitse kokea akillesjänteen luksaatiota uudelleen. Osteopaatti rauhoitteli kovasti ettei missään tapauksessa kannata huolehtia ja pelätä tuota luksaatio asiaa ja että se on aika harvinainen. No tällä mun tuurilla onko ihme jos sitä pelkään tai että on jäänyt traumoja..liikkeestä sanoi että Colalla on tyypillinen liike kun on niin keskeneräinen vielä. Löysä. Lantiossa oli pientä jumia ja sai sen pois. Vapaana liikuttamista metsässä määräsi mikä onkin meille normaali liikkumistapa muutenkin. Colaa luonnehti myös näin: erittäin hitaasti kehittynyt pentu. Kehitys on kovasti vielä kesken. Tulee kasvamaan vielä. Kallo tulee leventymään selvästi. Luusto löysä ja kesken joka puolelta. Erittäin voimakas koira. Voimakas uros. Täytyy antaa aikaa. Todella viisas ja älykäs koira josta saa todella upean koiran kunhan sen kanssa tekee kovasti töitä ja saa kaikki perusasiat ja koulutuksen kuntoon. Hieno pentu kaiken kaikkiaan.
Colalle määräsi myös homeopaattisia muutamaa erilaista jotka vaikuttavat siihen että kasvu saadaan tasapainottumaan ja optimoitua niin että taka- ja etupään kehitys olisi samalla tasolla, auttaa selän kehittymistä. Nyt aavistuksen takakorkeutta nähtävissä. Halutaan auttaa/vaikuttaa tasapainottumaan. Colalle olen kokeillut nyt pentuneuta. Röllihän barffaa ja Colan aion toki siirtää samalle myös kun on aikuinen. Saatiin kuitenkin ohjeistukseksi että Cola tarvitsisi laadukasta kalsiumia ja fosforia ruuasta ja määräsi Colan aloittamaan barffauksen heti sillä on kuitenkin jo niin paljon kehittynyt että se on jo turvallista. Myös C-vitamiinia lisätään ruokaan jatkossa kuten Röllillekin olen antanut. Nivelaineesta kysyin mitä olen antanut Röllille myös ja Colalle nivelten kasvun tueksi ja sanoi että voin ihan hyvin antaa sitä myös Colalle. Jatketaan yhteiseloa ja sitten vien syksyllä vasta Colan uudelleen ellei mitään kummallista ilmene.

Kaikki mitä sanoi kummastakin koirasta piti täysin paikkaansa ja olen itse juuri samaa mieltä.. se oli hauska kuulla ja hienoa miten osasi kuivalla täsmälleen kumpaakin koiraa. Väitän kuitenkin tietäväni täsmälleen mitä mulla on käsissäni. Kaikki suunnitelmat mitä on ollut kummankin kanssa eivät muuttuneet mitenkään. Sain juuri samat ohjeet kuin mitä olin aikonut eli omille jutuille vahvistusta. Olin hirmu tyytyväinen. Kävimme eläinosteopaatti Maaria Kaiperlalla Nurmijärvellä.