Tiistaina tulivat työmiehet klo 8.00 vaihtaan meille ikkunoita. Heräsin ennen seitsemää siirtämään vielä viimeiset huonekalut ja verhot pois ikkunoiden edestä ja suurimmat huonekalut peitettiin lakanoilla. Olin tehnyt edellisenä iltana muuten valmiiksi mutta tänne siilien huoneeseen en ollut vielä tehnyt muutoksia Divan takia. Nostettiin allas kylppäriin ja pesä tietysti myös. Diva ei sanonut mitään eikä tuhahtanut kertaakaan vaikka nostettiin pesä.

Kun työmiehet tulivat, ne tuli rytinällä ja homma lähti rullaamaan salaman nopeeta. Rölli pelkäs ja sydän hyppi kurkkuun sillä ja yritti koko ajan juosta pakoon. Ressukka. Jussi lähtei Röllin kanssa pois remontin ajaksi. Olin kirjottanut kylppärinoveen lapun ettei sinne saa mennä tai ovea avata ja sanoin yhdelle työmiehistä että sinne ei saa mennä kun siellä on siilipesue. Naamanilme ei juuri värähtänyt joten en tiedä kuunteliko se edes. Sitten munkin täytyi lähteä sillä lähdettiin potilaan kanssa osteopaatille Hyvinkäälle. Remonttireiskat sanoi että kahteen mennessä on vamista. Tultiin kotiin puol kolme eikä ketään enään ollut. Ikkunat ja partsin ovi on tosi hienot, antoi niin hyvän ilmeen asunnolle ja toimivat tosi hienosti. Vanhoja ikkunoita ei voinut edes avata kun ne ei olisi menny enään kiinni. Ne oli niin vanhat ja rämät.

Ensin katsoin kylppäriin ja siellä oli hiljaista. Siirrettiin Diva parin tunnin päästä takas siilien huoneeseen kun oltiin saatu ensin siivottua sitä remontin jäljiltä. Joitain ääniäkin kuului pesästä eli tiesin että joku siellä ainakin oli hengissä. Kuten arvattiin, heti kun tuli pimeä Diva tuli pesästä pois kantaen poikasta suussaan. Se juoksi kuin päätön kana altaassa ja poikanen huusi täyttä päätä. Ei ollut mikään yllätys. Reaktio oli aika lievä jos ajattelee mitä täällä oli sen päivän aikana tapahtunut. Ilta ja yö oli hirmuisen rankka. Se raijasi poikasta 21-03 asti. Ja poikanen huusi taukoamatta niin lujaa että varmaan kuului naapuriin.

Eilen illalla se oli taas tosi rauhallinen enkä nähnyt sen kantavan ketään. Se oli vähemmän pyörässä ja hereillä kuin yleensä eli oli varmaan aika väsynyt sen edellisen illan ja yön jäljiltä. Oli tosi outo olo. Edellisen illan ja yön kiljuntaan verrattuna oli niin iso ero että oli pakko välillä käydä kuuntelemassa että onko ketään elossa enään, miten voi olla niin hiljasta.

Noh kivat sitten kun taas meni ilta hienosti niin mitä vielä, kello löi 8 niin johan alkoi taas porakone laulaan kun työmiehet alkoivat taas ikkunremppaa tekemään kahta kerrosta alemmas. Melkein heti sen mekkalan alkamisen jälkeen havahduin siihen että poran äänen alta kuuluu karmiva huuto. Rynnätään Jussin kanssa kattoon niin poikanen on raijattu keskelle allasta ja se huutaa täysiä selällään. Toinen poikanen oli toisessa päässä allasta eikä Divaa missään. Hain nopeeta ruokalusikat ja nostin sillä poikaset takas pesään. Sieltä se Diva vaan tuijotti. Se sai ilmeisesti sätkyn siitä remonttiäänestä ja lähti viemään poikasia jonnekin. En paljon odotellut että oliko se hakemassa muita poikasia vai heittikö nää kaksi vaan pihalle. Sen jälkeen äänet rauhoittuivat ja Diva on pysynyt pesässä poikasten kanssa. Ei ole tuonut ketään ulos eikä heittänyt pihalle. Pieniä ääniä on kuulunut ja mussutusta. Kaikki kuulostaa olevan hyvin. Tosin tämä tietää taas 95% varmuudella sitä että tämä ilta ja yö on taas rankka! Sen tietää jo etukäteen..se raijaa niitä tämän yön taas.

Tää on hirveän hankalaa kun tää on tämmöstä näin niin ei pääse yhtään punnitteen Divaa tai ottaan kuvia vauvoista. Ei ole voinut olla täällä huoneessa tai tehdä yhtään mitään ettei se vaan pahenna stressitilaa. Sen verran näin että ne kaksi poikasta jotka oli ulkona, oli siis musta pintoja ja toinen oli julmetun ison kokoinen ja toinen rääpäle. Kokoeroa siis on mutta se nyt ei ole mikään ihme viiden satsissa. Oli mikä tilanne tahansa niin hetken jos se on tänään yksin niin otan sen kyllä puntarille. Pakko pysyä kärryillä miten se itse jaksaa ja paljonko on paino tippunut. Riippuen tilanteesta, voin yrittää ottaa uuden kuvankin.Pakko päästä tarkistaan välillä myös mitä niille vauvoille kuuluu. On tää raskasta kyllä on. Koneella olen tietysti kanssa nyt huonosti kun päivällä pääsen tänne huoneeseen ihan hyvin mutta päivät mulla on potilaita joten aina ennen niitä. Illasta en välttämättä pääse ollenkaan jos toi ressaa ja kantaa.