Aaton aattona otettiin nokka kohti Seinäjokea, oli aikainen herätys. Laitoin joulua valmiiksi edellisenä iltana sillä tiesin että se koko keskiviikko menee siihen lääkärireissuun ja siitä toipumiseen. Olin nukkunut vain kaksi tuntia kun kello herätti. Kauheeta myräkkää oli vielä luvattu mutta just ku täällä Tampereella alko myräkkä niin me oltiin jo täältä pois. Matkalla ei tullu ku pikkusta leijuvaa eikä sitä edes huomannut. Liukasta kyllä oli ja lumi pöllys aina kun meni ohi autoja niin että vähän haittasi näkyvyyttä. Tultiin reissusta vasta illalla koska olihan siinä pitkä matka. Eipä siinä paljon aivotoimintaa enään ollut. Oli aivan hirvittävän raskas päivä.
 
Lääkäri oli niin asiantunteva että en ole toista tavannut..aloin saamaan hieman uskoani takaisin ko. ammattikunnasta kun ko. henkilön tapasin. Tutki ensimmäiseksi terveen jalan ja vähän ihmettelin ja totesinkin että siinä ei ole mitään vikaa vaan siinä paketoidussa jalassa. Lääkäri kysyi että eikö ole mitään vaivaa ollut siinä ja vastasin että ei. Sanoi että myös siitä on jänne pois paikaltaan ja senkin totesi ihan vain hipasemalla jalkaa. Hetken aikaa otin happea mutta sitten tokenin shokista aika nopeesti sillä onko jokin ihme että jos koira kävelee yhden takajalan varassa niin tottakai se kuormittuu niin että siihenkin tulee sama vaiva kun samanlainen se on rakenteeltaan kuin toinenkin koipi. Noh, jälkeen päin ajateltuna onneksi se lääkäri huomasi sen heti. Sehän olisi alkanut todennäköisesti ihan lähipäivinä sitten oireilemaan ja olisi tullut taas uusi leikkaus. Hyvin menee sillä täkäläisellä lääkärillä kun ei ole senkään vertaa tajunnut tutkia sitä jalkaa. Nimenomaan kysyin heti ekalla lääkärikerralla että miten se toinen jalka nyt sitten ja sain vastaukseksi että on hyvin todennäköistä että siitäkin menee se jossain vaiheessa. Pyysin lääkäriä tutkimaan sen ja sanoi että oikein kireä on. Sen jälkeen ei ole tutkinut sitä kertaakaan, tämä tapahtui siis syyskuussa. Lääkärin on muutenkin aina tarvinnut vääntää ja kääntää että on tuntenut jänteen luksaation mutta tämä uusi ortopedi hipaisi jalkaa ja tunsi sen heti. Kertoi sitten vaihtoehtoisesta tavasta jossa jänne kiinnitetään suoraan luuhun niin ei pääse pois paikaltaan, se on vaihtoehtona jos normi kiristys ei riitä. Hänen mukaansa kumpikin jalka voitiin leikata samaan aikaan joten jätimme Röllin hyviin käsiin sinne ja mentiin siksi aikaa syömään ja pyörimään jonnekin Seinäjoen keskustaan. Pari tuntia leikkaus kesti. Haettiin Rölli ja saatiin hyvät jatko-ohjeet. Kumpikin jalka oli lastoitettu niin asiantuntevasti että tuli hyvä tunne kokonaisuudessaan. On kyllä ihan eri sarjaa kun edellisen aseman siteet..ei ne jalat kyllä olleet kunnolla paketissa tähän verrattuna. Todella asiantunteva paikka. Ei ihme että sinne virtaa porukkaa ympäri Suomen. Sanoivat vastaanotossa kun ihmettelivät että miten voi olla kolme leikkausta jo takana että on aiemminkin kuulemma Tampereelta tullut potilaita. Huh huh!
 
No matka takaisin sujui hyvin, Rölli nukkui koko matkan takaisin. Se oli vielä nukutusaineissa. Nyt sillä on antibiootti ja kahta eri kipulääkettä. Kahden viikon päästä on kontrolli ja lastat vaihdetaan uusiin. Yhteensä neljä viikkoo siis pakettia ja sitten otetaan pois. Mietittiin tässä että jos käytäis ne kontrollitkin ja lastan vaihdot samalla siellä Seinäjoella asti niin saavat hoitaa koiran kuntoon loppuun asti kun niin eri tasoa tuntuu olevan. Viis kai niistä bensakuluista jos tää oli oikeasti viimeinen leikkaus. Epäilen kyllä meinaan että ne täällä osaisi oikeasti laittaa noi lastat saman lailla..Se taas sitten vaikuttaa aika ratkaisevasti kaikkeen. Rölli pystyy ihan käveleen kummallakin jalalla kun ne on niin hyvin nyt tuettu ja on hyvät kipulääkkeet. Pitkää se ei tietty jaksa eli pelkkä pissatuslenkki vaan se on. Istuminen ja nouseminen on aina vähän tiukkaa joten aika paljon se lepäilee tietysti mutta heti annetaan kipulääkettä jos näyttää siltä että menee liian vaikeeks. Joulu meni yllättävän hyvin sillä. Ajattelin että se on aaton sitten ihan koomassa. Ja olihan se tietysti mutta avasi sentään itse pakettinsa ja jaksoi vähän innostuakin pukin tuomisista. Se oli paras hetki ja iso helpotus. Olisi ollut tosi kurja fiilis toisen puolesta. Kyllä tuo tilanne kuitenkin vaikutti meidän jouluun aika tavalla. Tänä vuonna oli muutenkin kyllä vähän erilainen kaikella tapaa. Muuttokin ihan heti Joulun jälkeen ja kaikki.
 
Rölli sai pukilta jättiläispehmolelu possun, pikku nallen, ronsun ja siilin eli pehmoleluja oikein olan takaa.. :D Oli hyvä pukki Röllillä mutta onhan se kyllä ollutkin niin kiltti että ei ihme että pukki muisti. Myös ihmisolioilla kävi mahti pukki ja tuli kivoja paketteja! Siilit sai herkkujen muodossa lahjoja ja jokainen sai oman kuusen oksan asumukseensa.