Eilen, lauantaina olin Tuffareilla Turussa. Tuffarit on tosiaan Suomen Siiliyhdistyksen suuri jäsentapahtuma jonne saapuu siilistejä pitkin Suomea siiliensä kanssa. Matkaan lähdettiin ystäväsiilistien kanssa kimppakyydillä. Matka sujui hienosti ja aika nopsaankin. Aluksi oli kasvattajatapaaminen jossa käsiteltiin mielenkiintoisia aiheita, tosin aikaa oli liian vähän ja olisi ollut kiva jos olisi kasvattajia ollut muutama enemmän paikalla.

Tuffaripaikka oli hieno ja kiva mutta jonkin verran liian pieni. Ihmisiä oli niin paljon että tungosta riitti eikä oikein tiennyt missä olisi seissyt. Paikalla oli kivasti Petshop myymässä jolla oli jos minkälaista siilitavaraa ja ruokia. Hyvä kun mahtui edes katsomaan tavaroita kun pöydän ympärillä kuhisi niin valtavasti. Ostin ihanan siilijoulukortin jota en kylläkään raski kenellekään antaa. Ostin sen ihan itseäni varten, oli niin hurjan kaunis. Mulla on jo muutenkin muita suunnitelmia joulukorttien varalle. Kirpputoripöydästä bongasin meille uuden ja vähän järeemmän lämpömaton. Annetaan ilmaiseksi pöytään olin askarrellut omin pikkukätösineni siilin putkia joissa oli kiroilevan-siili kuvia. Ne kylläkin lähti aika alta yksikön arpajaispöytään. Arpajaisista voitin siileille ruokaa ja isäntäväelle Arnold's donitseja. :)

Muutama vanha tuttu oli paikalla mutta täytyy sanoa että 90% väestä oli ihan uusia kasvoja. Se oli kyllä mukava huomata. Oli niin kiva matkata tuffareille kivassa seurassa, ihanien ihmisten kanssa ja sitten vielä kohokohta oli tavata Kipa ja Rosa joita olin jo ikävöinyt kun ei oltu pitkään aikaan nähty. Anittaa jäin myös kaipaamaan. Tuffarit menivät nopsaan ja menomatkalla oli hurjan pimeää ja vettä satoi, hyvä kun eteensä näki. Olin kyllä aika uuvuksissa kun vihdoin pääsin kotiin.

Kotona luin heti yhdistyksen jäsenlehden, Siliumin joka jaettiin Tuffareilla. Oli kiva kun avasin lehden ja heti ensimmäisenä keskiaukeemalta tuijotti Missyn kuva. :) Kiva oli lukea oma juttu tuonnista sekä ystäväkasvattajani Juulian juttu omasta tuonnistaan sekä siilien ihosairauksista. Lehti oli mielestäni kyllä todella hyvä! Ostin myös joululahjaksi muutamia siilikalentereita, Missyn kuvan tiesin päässeen kalenteriin mutta hieman petyin kun kuva olikin ihan pieni kannessa...muutkin kuvat oli kyllä tosi kivoja, kalenteri oli hieno. Ensi vuonna täytyy lähetellä taasen kuvia lisää.

2067652.jpg
Kuvassa värinmääritys. Kipa seuraa tarkkana kuin porkkana että mikäs väri tälle siilulle tulee tuomioksi. Huomatkaa myös Rosan hyvä ilme. :)

2067826.jpg
Tässä siilikortti jonka ostin. Eikös olekin IHANA! <3 Eihän tämmöstä raski lähettää..pakko pitää itse. Laitan sen itseasiassa jääkaapin oveen tai jonnekin näkyville. Se on niin kaunis että kelpaisi jopa tauluksi.