Tilasin viime lauantaina siileille eläinlääkärin koska viimeaikoina on ollut niiden kanssa monta asiaa mielessä ja tosiaan kummakin aktiivisuus on ollut jo kauan todella hukassa. Missy alkoi kyllä syömään normaalisti jo monta viikkoa sitten ja Nallehan nyt on hotkinut ruokansa aina mutta kumpikin juoksee pyörässä todella vähän. Nalle juoksee vain kilometrin tai alle kun ennen juoksi 10km. Huoli on kummastakin ja viime lauantaina päätin tilata ajan siililääkärille koska kaiken kukkuraksi tuli huonoja uutisia Missyn siskon äkillisestä menehtymisestä, joka sai minut takajaloilleen ja oikeastaan se olikin viimeinen sysäys. Lisäksi olin jo kauan aikaa ajatellut että pyytäisin Sailalta nestemäistä kalkkia Missylle siltä varalta että se saisi kalkkikramppeja vauvoja saadessaan. Sain ajan torstaille mutta sunnuntaina Nalle meni ihan kuralle. Maanantaina soitin uuden ajan Nallen vuoksi ja menimme siilien kanssa lääkäriin jo tiistaina.

Missyn nähdessään, lääkäri totesi heti että se on todella kaunis ja kehui ettei muista koska olisi semmoista siiliä tavannutkaan kun Missy vaan nuuhki nenä pitkällä eikä pistänyt hanttiin ollenkaan. Kuten Missylle on ominaista, se ei nostanut piikin piikkiä pystyyn, ei mennyt palloksi eikä tuhissut..Kerroin tietysti Missyn siskon tapauksesta ja pyysin että tyttö tutkitaan päästä varpaisiin. Saila totesi että Missy on oikein terve siili eikä hän löydä mitään vikaa. Sydäntäkin kuunteli ja sekin vaikutti hyvältä. Oli helpottavaa ja iso kivi vierähti sydämeltä koska sain selviettyä samalla monta muutakin asiaa mikä itseä oli kaivellut.

Nalle sen sijaan tapansa mukaisesti ei tykännyt Sailan tutkimuksista ihan niin paljoa kuin Missy. Nallesta päätettiin ottaa ulosnäytteet ja ensimmäisen se jo oikein kivasti töräytti siellä eläinlääkärissä. Kumpikin sai loishäädön samalla koska meille on niitä vauvojakin tässä suunnitteilla ja olin joka tapauksessa aikonut antaa matokuurit kummallekin ihan varmuuden vuoksi. Sain vielä lisäksi sitä nestemäistä kalkkia sekä ohjeet piikin antamiseen kalkkikramppien sattuessa.

Kahtena seuraavana päivänä otettiin Nallelta kakkanäytteet, jotka Jussi kiikutti torstaina Sailalle. Tänään oli soittoaika ja Nallen näytteet olivat täysin normaalit eikä niistä löytynyt mitään. Poika on niin pahasti siltikin kuralla ettei mitään rajaa eikä maitohappobakteerikaan ole auttanyt yhtään joten Saila määräsi antibiootteja ja arveli että Nallella voisi olla bakteeriepätasapaino ja jonkinlainen suolistotulehdus. Mikäli maanantaihin mennessä ei ole minkäälaista edistystä tapahtunut niin poika rauhotetaan ja siitä otetaan verikokeet.

Alunperin oli suunnitelmissa tälle viikonlopulle treffit mutta arvatenkin niitä siirretään nyt parilla viikolla. Päivitän asian nettisivuille vielä tänään.