Olin eilen Orivedellä päin kun sain yksityisohjausta Röllin kanssa TOKO:n reenaamiseen. Rölli ei voi jalkojensa vuoksi harrastaa agilityä joten aloitetaan nyt TOKO. Vaikea oli miettiä että mistä sitä aloitettais mutta kun saatiin ihan uskomaton tarjous että päästäisiin treenaamaan yksityisesti oman kouluttajan kanssa niin ilman muuta tartuttiin tarjoukseen niin tiukkaan ettei eilisen perusteella meistä pääse enään ikinä tämän jälkeen kyllä kouluttaja eroon. :D

Ennen reenejä sain sylitellä muutaman viikon ikäisiä sheltti-vauvoja!!! Ei ole totta mitä söpöläisiä. Aivan mahtavia, ne ovat juuri oppineet kävelemään ja vähän huojuvat ja heiluvat vielä jos pitkään seisovat. Pojat olivat kaikki ihania enkä erottanut niitä toisistaan. Yksi kyllä tuli mun lähelle ja nostin sen syliin ja tuudittelin ja se viihtyi siinä aika kauankin. Sen olisi kyllä voinut napata mukaani ihan koska vaan Röllin pikkuveikaksi. Ihana äitikin kun antoi vieraan silitellä vauvoja ja tyytyi vaan katselemaan vierestä. Pentujen karva oli ihanan pehmoista. Ne oli hauskan mallisia pötkylöitä.

Sitten aloitettiin treenaamaan eikä mulla ollut mitään palkintoja edes mukana kun olin taas kerran aliarvioinut meidän ukkelin ihan täysin ja ajattelin että se käy niin kuumana ettei näe edes koko nakkia. No toisin meni ja tyyppihän oikeasti osasi!! Oli kiltti ja rauhallinen tykkäsi kovasti touhuta. Tosin kouluttajan kanssa paremmin. Mä en osaa ohjata yhtään vielä. Oikeasti siis kun me mennään Röllin kanssa treenaan niin Rölli ja kouluttaja kouluttaa MUA eikä koiraa. :D Tuntui ihan hirmu kivalta, Rölli oli niin innoissaan että muakin hymyilytti ja nauratti niin että posket oli kipeinä illalla (lue: yöllä) kun päästiin (lue: jouduttiin) kotiin. :D

Sain niin hyviä vinkkejä ja ohejita että olen ihan innoissani ja me mennään kohta Röllin kanssa kahdestaan treenaamaan. Kuhan löydetään joku pieni kenttä tai nurmi jossa voidaan ottaa pari harjoitusta. En ollut asettanut meille mitään tavoitteita etukäteen mutta koska oli niin kivaa niin kyllä me nyt treenataan ja pidetään kivaa ja sitten ehkä uskalletaan osallistua kokeisiinkin jossain vaiheessa.

Treenituokion jälkeen Rölli SAI PAIMENTAA LAMPAITA!!! Siis luitte oikein: oikeita lampaita. Lammaskoirahan tuo on joten mua kiinnosti tosi paljon tietää ja nähdä miten Rölli suhtautuu lampaisiin. Mä oleen niin henkeen ja vereen luomu-tyyppi muutenkin että arvostan niitä ominaisuuksia/harrastuksia koirassa jossa se saa käyttää niitä ominaisuuksia johon se on tarkoitettu. Kuten shetlannin lammaskoiralla on tietty lampaat. Rölli ei pelännyt yhtään ja se lähti ajamaan ryhmää ja kierteli niitä, haisteli ja ihmetteli. Tunki melkein nenänsä hännän alle kun lammas nosti häntää ja sonti. Katselin silmät pyöreenä ja nauroin niin että elän varmaan 150-vuotiaaksi. Olisin itkenyt muuten mutta kun nauroin niin paljon etten pystynyt. Aika kauan se niitä jaksoi siinä kiertää ja sitten päästiin näkemään kolme näytöstä siitä miten kaksi bordercollieta paimentaa (joilla harrastetaan nimenomaan paimennusta). Viimeinen oli kyllä ihan paras: vanhempi shelttiherra ja pikkukakara pentu Sara paimensi yhdessä lampaita. Siinä vasta lampaat sai kyytiä ja asenne oli paikallaan. Aivan mahtavan näköistä.

Lopuksi katselin kun shelttikaunottaren kanssa harjoiteltiin TOKO:a. Melkein teki mieli hiipiä takavasemmalle. Niin hienon näköistä se oli. Kello oli jo reilusti yli 22 kun lähdetiin kotiin ja Rölli nukkui koko matkan takapenkillä ihan uupuneena. Sitten kun tultiin kotiin, se innoissaan alkoi leikkimään. Oli selvästi tosi kiva päivä silläkin. En malttanut odottaa edes kotiin asti, soitin matkalta jo Jussilleki ja kerroin päivästä innoissani. Tarina taisi jatkua myöhään yöhön. Jussia harmitti kun ei nähnyt Rölliä lampaiden kanssa. Muakin harmitti kun ottanut kameraa mukaan. Yritetään käydä Orivedellä aina kerran viikossa kun kouluttajalle vaan sopii niin Jussi pääsee näkemään sitten jos seuraavalla kerralla pääsisi meidän mukaan katsomaan. Voi olla valokuvaajana sit samalla. Röllikin rakastui kouluttajaansa ihan kympillä, oli niin kivaa. Kiiiitos paras kouluttaja! Olet niiiin ihqu! Ei malteta odottaa ensi viikkoon!