On mennyt tämän viikon suunnitelmat lörinäksi..Rölli loukkasi tiistaina vasemman takajalkansa kun oltiin lenkillä Tiinan ja Hipun kanssa. Rölli ja Hippu leikki keskenään ja ajoivat toisiaan takaa. Yhtäkkiä Rölli jäi jälkeen istuskeleen ja kun huusin sitä, se konkkasi ja käveli kolmella jalalla. Kotona yritin tutkia jokaisen millin jalasta ja lihaksista enkä oikein pystynyt löytämään muuta kuin että jostain lonkan seudulta on kipeä. En löytänyt turvotuksia enkä lämpötilaeroja vaikka niitä olen jo oppinut vähän koulussa tutkiin. Seurattiin tässä pari päivää tapahtumia jos on venähdys ja menee ohi mutta torstaina totesin karmivan asian: lonkka naksui kävellessä. Sitten se aamupäivästä paheni ja naksui jo joka askeleella. Itkin silmät päästäni ihan koko päivän sillä kun tutkin lonkkaa ja mietin oireita, olin jotenkin ihan satavarma että sillä on lonkan nivelsiteet poikki ja sen nyt arvaa kuka vaan kun ajattelee semmosta vammaa että leikkauksellahan semmonen vaan korjataan. Saatiin kiireaika Oivaan 16.30 mutta siihen asti kuljin ympyrää kotona niiskuttaen. Olisi ollut viimeinen päivä lukea tenttiin joka oli perjantaina, siitä ei todellakaan tullut yhtään mitään.

Lääkäri kehui Röllin turkkia ja sitä kuinka kiltti se oli. Antoi kiltisti tutkia. Lääkärikään ei löytänyt mitään lämpötilaeroja eikä turvotusta joten ei voinut paikallistaa mahdollista revähdystä/venhädystä mutta Rölli reagoi lonkan liikkeisiin joten oli samaa mieltä mun kanssa että siellä se vika on. Röllillä on niin tuuhea turkki ettei lääkäri oikein pystynyt tuntemaan sen läpi mitään..Mietti että josko se reisiluun pää on käynyt kuopasta ulkona ja mennyt takaisin paikalleen jolloin nivelsiteet on venyneet hetkellisesti. Varmistusta haettiin röntgenissä ettei vaan mitään muuta siellä näy. Rölli rauhoitettiin ja se nukahtikin saman tien. Oli niin ressun näköinen kun makasi kieli ulkona..Röntgen tehtiin samantien virallisena lonkkakuvauksena koska Röllin lonkkia ei ole vielä tutkittu niin ei tarvitse sitä enään sitten kahteen kertaan tehdä. Normi rtg:n ja Kennelliiton virallisen lonkka rtg:n hinnan ero oli muutenkin vaan 4e.

Lääkäri pyysi mut katsomaan kuvia ja kehui ettei voisi enään pyöreämpi luunpää ja lonkkamalja olla. A:n papereina laittoi menemään Kennelliittoon. Olin todella yllättynyt ja iloinen. Sanoi että noin hyvillä lonkilla ei ole mahdollista että luu on kuopasta pullahtanut näiden oireiden perusteella eikä kuitenkaan keksi suoraviivasta selitystä naksunnalle. Muuta kuin että jospa laittaa jalkaa väärään asentoon kivun takia ja se sen takia naksuu..sai 5pv tulehduskipulääkekuurin. Lisäksi sanoi että hienoa kun opiskelen koirahierojaksi, se varmaan auttaisi Rölliä myös. Olin meidän kouluttajaan yhteydessä Röllin tilasta ja eilen kun olin koulussa, Jussi toi Rölliä hetkeksi koululle jotta kouluttaja sai tutkia Röllin. Tiesin että hän jos kuka löytää revähdyskohdan ja kipupisteen jos sitä on. Samaa mieltä oli minun kanssa että lonkan sisäpuolella, nivusessa on kipupiste. Se on mennyt juostessa, ponnistusvaiheessa jolloin jalka on suorana takana. Se mistä se meni voi johtua vanhasta revähdyksestä joka on aiheuttanut sen että Röllillä on vasen puoli lihaksistossa jumissa eikä lihakset olleet lämminneet tarpeeksi ennenkuin alkoi riehumaan tai sitten sillä on SI-nivelessä lukko. Kun kokeili nivelen kohdalta, Rölli aristi sitä selvästi. Silti ei vielä tiedä että onko siellä lukko vai ei. Sen näkee paranemisen etenemisestä mutta jos lukko on niin sen voi avata vaan osteopaatti. Selkälihakset tulisi nyt kuitenkin hieroa myös. Sain ohjeita miten saan Röllin toipumista edistettyä kotona ja koska meillä on 2vkon päästä vasta koulua seuraavan kerran. Saan apua tänä aikana meidän kouluttajalta asiaan ja hän neuvoo minua sitä mukaa kun pidän häntä ajantasalla Röllin tilanteesta.

Huoli on tottakai kova sillä naksuminen ei todellakaan ole normaalia. On kamalaa katsoa vierestä kun rakas kärsii eikä voi tehdä asialle mitään. Olisipa tämäkin onnettomuus sattunut vasta parin kuukauden kuluttua niin olisin vähän enemmän ehtinyt tätäkin alaa opiskelemaan. Ottaisin kivun Rölliltä itselleni jos mitenkään voisin. On vaikeaa kun eläimet eivät osaa puhua, on vaan seurattava niiden toisenlaista viestintää parhaansa mukaan ja toivottava että kaikki kääntyy parhain päin. Rölli oli tänään vähän parempi sillä lääke tehoaa ja varmaan vie kipuja pois. Nyt on vaan kova homma siinä että saa sen pysymään rauhallisena että se lepäisi mahdollisimman paljon. Aloitan tänään kotona hierontahoidon johon sain kouluttajalta ohjeet..Lisäksi eilen aloin tuntemaan hieman vilustumisen oireita ja ne pahenivat iltaa kohden ja nyt sitten olen täällä ihan veto pois joten lisää sataa niskaan vaan..saas nähdä miten tämä tästä kehittyy, olen juonyt kuumaa eilisillasta lähtien sata mukia ja toivottavasti menee tällä pois eikä räjähdä kunnolla päälle.

Paljon on mielessä nyt enkä ole ollut kovin hyvin tavoitettavissa sähköpostitse, siitä pahoittelut. Niin se elämä vaan vie ja heittää välillä surua eteen. Olen käynyt myös tällä viikolla tarkistamassa paria tuontisiiliä ja neuvonut niiden hoidossa. Tilanne on aika paha enkä siitä edes viitsi kirjoittaa tänne sen enempää kun on raskas asia omistajalle sekä itselle myös nähdä niin kovin kärsineet ja kidutetut eläimet. Ne jotka siilipalstaa lukee, tietävät varmaan mistä puhun. Ajatukset lentelee siis vähän omia ratojaan nyt mutta siilinpoikaset voivat hyvin ja yritän ottaa niistä tänään uusia kuvia kun olen saanut tuota Rölliä hoidettua ensin. Laitan sitten kuvia tänne niin tulee vähän iloisempaa kirjoitusta välillä..pysykäähän kaikki terveenä nyt syksyn viimassa ja halikaa eläimiänne munkin puolesta!