Rölli oli eilen 2. leikkauksessa. Kun haettiin se kotiin, hoitaja tuli viemään meidät Röllin luo. Kävi kysymässä lääkäriä mutta lähetti vaan terveiset että leikkaus oli mennyt hyvin eikä mitään sen kummempaa ollut sanottavaa. Olin mennyt sen takia mukaan hakemaan Rölliä ku jotenki halusin nähdä lääkärin ja odotin että se tulee nyt kertoon että tällä kertaa kyllä sai varmasti toimenpiteen tehtyä. Mutta ei tullut ei..Kotona Rölli oli aika itkunen kuten viimeksi ja vähän pahemmassa kunnossa kuin viimeksi. Ensinnäkin se pissasi allensa monta kertaa mutta sitten uusi oire: yskä. Köhi ja kako hirveesti ja ajattelin että johtuu siitä että on ollut hengitysputki kurkussa mikä on vähän ärhentänyt kurkkua. Tänään on mennyt astetta pahemmaksi eikä kuulosta kuivalta yskältä vaan kakoo ihan niinku limaa..siltä ainaki kuulostaisi.

Soitin lääkäriasemalle ja kysyin onko normaalia. Hoitaja sanoi että on varmasti normia pikkukoirilla varsinkin ja parissa päivässä pitäisi mennä ohi mutta kysyy vielä lääkäriltä että oliko leikkauksen aikana jotain ihmeellistä. Sanoin että niin ajattelinkin että siitä johtuu mutta halusin varmistaa että kaunko kuuluu kestää että koska pitää huolestua ja että ei varmaan tarvi lääkäriltä tarkistaa kun oli sanonut eilen että leikkaus meni hyvin..hoitaja sanoi että varmistaa asian kuitenkin vielä. En olisi sitäkään tiennyt että toi yskintä johtuu siitä intubaatiosta mutta kun Jussi vei Rölliä aamulla leikkaukseen, se oli kuullut jonku asiakkaan soittavan sinne samasta vaivasta ja hoitaja oli selittänyt että johtuu juuri siitä putkesta. Ainahan tommonen tulisi mainita etukäteen ettei omistajan tarvitse olla tommosesta huolissaan..miksi aina olettaa että ihmiset tietää kaikki etukäteen eikä mitään kerrota. Olenko minäkin muka lääkäri ja tiedän ihan kaiken että mitään ei tarvitse kertoa? PRKL!! No joo..hoitaja tuli takaisin puhelimeen ja sanoi että lääkäri oli huomannut intuboidessaan että sillä oli alkava nielurisatulehdus tms. ja että kun saa jo muutenki antibioottia niin sen pitäisi vaikuttaa siihenkin. Olin kyllä vähän äimistynyt kuulemastani. Miksi ei eilen tullut naaman eteen leikkauksen jälkeen edes sanomaan että kaikki on ok ja että huomasinpa muuten kurkussa alkavaa tulehdusta että varmaan toi putki on ärsyttänyt lisää ja että älkää ihmetelkö jos yskii..perkelettäkö mun tarvii taas miettiä täällä ja sitten taaaas soittaa sinne sadannen kerran. No en olisi uskonut että tämmöstäki nyt tulee eteen. Nyt loppu usko ihan jokaiseen joka sanoo olevansa eläinlääkäri! (huokaus) Eihän tässä mitään jos olisi oikeasti varottanut tosta yskinnästä etukäteen. Ja kun se kerta on tänään pahentunut, arvatkaa ajattelenko nyt että seuraavaksi ollaan keskellä yötä viemässä tota johonki päivystävälle ku tila huononee ton köhän takia. Ei varmaan voi syyttää liiasta pessimismistä enään tässä vaiheessa? Onko joku ihme jos tulee ekana mieleen tämmönen? Nyt sitten vaan tarkkailen koiran lämpötilaa ettei nouse kuume ja jos vähänki menee pahemmaksi niin taaaas soitetaan!!!

Rölli on muutenki kipeä. Paljon kipeämpi kuin viimeksi. Ei paljon laske tota jalkaa maahan ja on tosi reppana. Kipunen selvästi. Ei ole kamalan kiva kuunnella ku toisella on hengitysvaikeuksia ja kakoo ja yskii ja samalla katsoo mua ja selvästi sanoen "mami, auta!!". Normisti kontrolliaika ja tikkien poisto on kahden viikon päästä mutta nyt meillä on jo viikon päästä koska kun edellinen side oli 2 viikkoo muhinut ja jalassa oli ollut laastariteipit niin arvatkaa miltä näytti maanantaina ku ne poistettiin..mitään hoito-ohjeita ei saatu vaikka olisin jäänyt niitä kaipaan. Kotona kattelin tarkemmin ja huomasin että iho oli tosi kipeä ja hiertynyt. En olisi sen kanssa ollut enään päivääkään mutta kun leikkaus oli jo keskiviikolle niin sen verran me jaksettiin olla. Nyt on kamala tunne ku sama jalka leikattu uusiks ja taas laitetaan pakettiin vaikka iho oli niin kamalassa jamassa. Pelkään mitä sieltä siteen alta seuraavaks löytyy..